Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Νύχτες του Αυγούστου στο Σινε-Κατερίνα

Ο ανανεωμένος δημοτικός θερινός κινηματογράφος Κερατσινίου ΣΙΝΕ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Βύρωνος και Χιλής, Ευγένεια) προσκαλεί όλους τους εναπομείναντες στο «κλεινόν άστυ» σε μια περιπλάνηση στην Αθήνα του Αυγούστου μέσα από το φακό καταξιωμένων Ελλήνων σκηνοθετών και την προβολή των ταινιών «Ο Δεκαπενταύγουστος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (13-15/8) και «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη (16/18/8).

Ο Δεκαπενταύγουστος, με τους Ελένη Καστάνη, Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιο Χειλάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Ακύλλα Καραζήση, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου και Άγγελο Βισκαδουράκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την ιστορία τριών ζευγαριών που εγκαταλείπουν την Αθήνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές εν όψει της μεγάλης γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, ενώ ένας διαρρηκτης μπαίνει στα σπίτια τους και ανακαλύπτει τα μυστικά τους. Τα ζευγάρια οδεύουν προς την καταστροφή και μόνο ένα θαύμα την ημέρα της Παναγίας μπορεί να τους σώσει (Ώρες προβολών: 9 μ.μ. – 11:00 μ.μ.)

Στις Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου ο κινηματογραφικός φακός του Παντελή Βούλγαρη συλλαμβάνει μια γυναικεία φιγούρα σ’ ένα φωτισμένο παράθυρο, δυο ματιές στο άδειο βαγόνι του ηλεκτρικού, μια άγνωστη αντρική φωνή απ΄ το τηλέφωνο που ξεκινούν μια ανθρώπινη σχέση. Τρεις ιστορίες ζωής στην αυγουστιάτικη Αθήνα που τις συνδέει η μοναξιά, η ανάγκη για επαφή και η πανσέληνος. Πρωταγωνιστούν η Θέμιδα Μπαζάκα, η Χρυσούλα Διαβάτη, ο μεγάλος μας Θανάσης Βέγγος, ο Αλέξανδρος Ρήγας και Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο ποιότητας ταινίας μεγάλου μήκους,το Βραβείο Α΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου το 1991, αλλά και Μνεία της Κριτικής Επιτροπής Προτεσταντών στο Φεστιβάλ Βερολίνου την ίδια χρονιά (Ώρες προβολών : 9 μ.μ. – 11:00 μ.μ.)

Το ΣΙΝΕ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 23 χρόνια τώρα έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης όλων των σινεφίλ της πολης του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στη γραφική αυλή του, οι κινηματογραφόφιλοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να τέρψουν τους ουρανίσκους τους με τις λιχουδιές του υπαίθριου μπαρ, με νούμερο ένα στη λίστα των γευσιγνωστών τα κεφτεδάκια.

Το εισιτήριο προσαρμόζεται στις εποχές των «ισχνών αγελάδων» με το εισιτήριο ενηλίκων να τιμάται στα 6 και το παιδικό στα 4 ευρώ. Για τους φανατικούς του ΣΙΝΕ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ισχύει και φέτος η κάρτα μελών αξίας 50 ευρώ.

Οι σινεφίλ και υποστηρικτές της οικολογικής μετακίνησης, μπορούν να μεταβούν στο δημοτικό κινηματογράφο Κερατσινίου χρησιμοποιώντας τη γραμμή 833 (Πειραιάς – Ευγένεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου