Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Υπόθεση Farewell: Παρασκευή 20/8 - Σάββατο 21/8 - Κυριακή 22/8,20:30


του Κριστιάν Καριόν

με τους Εμίρ Κουστούριτσα, Γκιγιόμ Κανέ, Γουίλεμ Νταφό, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα και Φιλίπ Μανιάν

Αρχές της δεκαετίας του ʽ80, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, ο αξιωματικός της KGB Σεργκέι Γκριγκόριεφ, απογοητευμένος από την κατάντια της Σοβιετικής Ιδέας υπό τον Μπρέζνιεφ, έρχεται σε επαφή με ένα Γάλλο μηχανικό που εργάζεται στη Ρωσία και μυστικά τον τροφοδοτεί με έγγραφα τα οποία περιέχουν πληροφορίες που αφορούν κατά βάση τις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες που διοχετεύει ο Γκριγκόριεφ είναι τόσο μεγάλης σημασίας, που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την ίσως σημαντικότερη υπόθεση κατασκοπείας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.


Για δύο ολόκληρα χρόνια, τα έγγραφα που δίνει στη γαλλική κυβέρνηση ο αξιωματικός της KGB, περνούν από τα χέρια του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, ενώ ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, αξιοποιεί αυτή την αναπάντεχη πηγή πληροφοριών, βάζοντας στην άκρη την καχυποψία του απέναντι στο σοσιαλιστή ομόλογό του, καθώς του αποκαλύπτεται ότι πράκτορες της KGB έχουν εισχωρήσει ακόμη και εντός της CIA και του Πενταγώνου.

Βασισμένη στο best seller «Bonjour Farewell» του Σεργκέι Κοστίν, η ταινία Υπόθεση Farewell είναι η τρίτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική δουλειά του Κριστιάν Καριόν.

Ώρες προβολών : 8:30 μ.μ. - 10:25 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου