Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Δημιουργοί στο Προσκήνιο: Άγγελη Ανδρικοπούλου - Αργύρης Τσεπελίκας και "Τα Παιδία δεν Παίζει" στο ΣΙΝΕ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Με τους Άγγελη Ανδρικοπούλου και Αργύρη Τσεπελίκα και την ταινία τους «Τα Παιδιά δεν παίζει», που προβάλλεται την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ, συνεχίζεται το αφιέρωμα το αφιέρωμα του θερινού δημοτικού κινηματογράφου Κερατσινίου ΣΙΝΕ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ «Οι Δημιουργοί στο Προσκήνιο».

Κάθε μέρα η Αλεξάνδρα, ο Βλαντ, η Χρύσα και η υπόλοιπη παρέα μαζεύονται μπροστά στο σπίτι του Χρήστου για να παίξουν ποδόσφαιρο μέχρι να πέσει ο ήλιος Μόλις όμως ξεκινούν το παιχνίδι οι γείτονες αρχίζουν να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν και να προσπαθούν να σταματήσουν με απειλές ή ακόμα και με τη βία. Τα παιδιά είναι σε αδιέξοδο και αναζητούν μια λύση για να μπορούν να παίζουν. Η Αλεξάνδρα αποφασίζει να μιλήσει στο δήμαρχο της πόλης τους και αναζητά συμπαραστάτες ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά της παρέας. Η «επιτροπή» των παιδιών αποφασίζει να επισκεφθεί το Δημαρχείο για να παρουσιάσουν το πρόβλημά τους, ζητώντας να δημιουργηθεί ένας χώρος παιχνιδιού σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της γειτονιάς τους.

Παρακολουθώντας την αληθινή αυτή ιστορία με πρωταγωνιστές τέσσερα παιδιά ηλικίας 9-14 ετών, ανακαλύπτουμε μέσα απο χαριτωμένες αυθεντικές ατάκες, ξεκαρδιστικές σκηνές, αυθορμητισμό και τρυφερότητα, την αντίληψη που έχουν για την ζωή, τους μεγάλους, τη φιλία, την αγάπη άνευ όρων και την ασίγαστη ανάγκη για παιχνίδι.

Η Άγγελη Ανδρικοπούλου σπούδασε κινηματογράφο και ηθοποιία και, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί σε δημόσια προγράμματα για άτομα με αναπηρία και ως κλόουν σε εκδηλώσεις για παιδιά. Πρόσφατες ταινίες της είναι το Tito και το Every Day After 4.

Ο Αργύρης Τσεπελίκας έχει εργαστεί ως διευθυντής φωτογραφίας και κινηματογραφιστής σε πολλά ντοκιμαντέρ, σειρές και ταινίες μικρού μήκους. Πρόσφατες ταινίες του αποτελούν το Sugartown: οι γαμπροί (ντοκιμαντέρ, 2007, Δ/ντής Φωτογραφίας) για το ARTE/ZDF, την EΡT, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το YLE, το Every Day After 4 (ταινία μικρού μήκους, 2007, σκηνοθέτης/παραγωγός) και το Sugartown: η επόμενη μέρα (ντοκιμαντέρ, 2009, Δ/ντής Φωτογραφίας) για τα κανάλια Al Jazeera,YLE, TSR, TV3, ΡΙΚ και την EΡT.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» του Στέλιου Κούλογλου,τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χορηγοί επικοινωνίας του αφιερώματος είναι οι TVXS, EΛCULTURE και SEVENART.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου